De Ketting van Santanera

Onderdeel van het Dag en Nacht advertentienetwerk

Over de podcast

Is het een wonderhanger, of een onzinproduct? Om die vraag draait het bij BioStabil 2000: een magnetische ketting met yin-yang-teken. De nu 87-jarige Bruno Santanera, de bedenker van de ketting die volgens hem lichamelijke en psychische klachten zou verhelpen, is er rijk mee geworden. Totdat het voor hem op 8 maart 2004 helemaal misgaat; TROS Radar besteedt aandacht aan de BioStabil en maakt deze met de grond gelijk.

In De Ketting van Santanera duiken RTL Nieuws journalisten Daniël Youssef en Sven van Diepen in het verhaal achter de hanger. Wat voor product is de BioStabil? En hoe kan het dat Radar en Santanera twintig jaar later nog steeds in rechtszaken verwikkeld zijn?

Over de hosts

Sven van Diepen
Sven van Diepen (26) is journalist bij RTL-nieuws. Hij is binnen RTL werkzaam op de binnenlandredactie. Samen met zijn collega Daniël Youssef begon hij, op aanraden van een collega, aan het onderzoek naar Bruno Santanera en zijn BioStabil 2000.

Daniël Youssef
Ook Daniël Youssef (25) is redacteur op de binnenlandredactie van RTL-nieuws. Hierin is hij verantwoordelijk voor het onderzoeken van verhalen, het interviewen van betrokkenen en het verzamelen van nieuwsfeiten. Zo deed hij, samen met zijn collega Sven, een jaar lang onderzoek naar de BioStabil.

Beluister de podcast

Contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Algemeen
info@dagennacht.nl

Adverteren
adverteren@dagennacht.nl

Kantoor
Dag en Nacht Media
Baarsjesweg 224-5
1058 AA Amsterdam

Google Maps ➞

Hopelijk spreken we elkaar snel!