Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Adverteren in de podcasts van Dag en Nacht

Dag en Nacht is het grootste advertentienetwerk voor podcasts in Nederland, met meer dan 50 shows en bekende hosts zoals Domien Verschuuren, Alexander Klöpping en Gwen van Poorten. Onze verschillende vormen van adverteren helpen je precies de juiste doelgroep te bereiken, of dat nou een tinderende millenial, een jonge moeder of een techliefhebber is: we hebben een podcast die er precies op aansluit.

We doen campagnes in alle soorten en maten. En if you want to go big, dat kan: we hebben een maandelijks bereik van meer dan 7,5 miljoen beluisteringen.

Ja, ik wil adverteren!

De opties bij Dag en Nacht:

 1. Pre- en postrolls
 2. Sponsoring
 3. Trailercampagne

1: Pre- en postrolls

Met een campagne in de prerolls en postrolls van onze podcasts bereik je in een korte periode de juiste doelgroep. Ideaal voor een kortlopende actie of als onderdeel van een campagneflight op meerdere kanalen. De boodschap is kort, to the point en richt zich direct tot de luisteraar. De spotjes worden ingesproken door een Dag en Nacht-stem. Premium optie: de hosts van de podcast produceren zelf een spot voor je.

Preroll voorbeelden:

 • Bol.com x Man met de microfoon
 • Hellofresh x Man man man, de podcast
 • Zalando x DAMN, HONEY
Illustratie

Postroll voorbeelden:

 • Gaslicht x Echt gebeurd
 • Bol.com x Ik ken iemand die
Illustratie

2: Sponsoring

Wil je voor eens en voor altijd in de aflevering te horen blijven? En je merk koppelen aan een succesvolle podcast? Als sponsor van een show verwerken de hosts van de podcast je boodschap in de aflevering. Dat doen ze met humor, creativiteit en precies aansluitend op het publiek van de podcast. Beluister hieronder een aantal sponsorboodschappen.

 • Miele x Man man man, de podcast
 • CJP x Datevermaak
 • Beer in a box x POM

3: Trailercampagne

Maak je zelf een podcast en wil je graag een groter luisterpubliek opbouwen? Dan is het slim om je podcast te promoten bij Dag en Nacht door middel van een trailercampagne. De trailer van jouw podcast is dan te horen als pre-roll in een of meerdere Dag en Nacht-shows. Zo komt jouw podcast direct onder de aandacht van podcastluisteraars.

Illustratie bij hoofdstuk 'Trailercampagne'