Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers
Reality Check

Over de podcast

Reality Check

In de podcast Reality Check praten Timo Harmelink, Marissa van Loon, Eva Essers en Till Toxopeus na over dé realityserie van het moment. Vanaf 13 oktober praten zij wekelijks over het nieuwe seizoen van Kamp van Koningsbrugge.

Van Ex on the Beach tot aan B&B Vol Liefde: Timo, Marissa, Eva en Till kunnen geen genoeg krijgen van reality tv en hebben een ongezonde behoefte om daarover na te praten.

Elke week bespreken ze wat hen verbaast, bezighoudt en welke spicy nieuwtjes langskomen op sociale media. Je schamen voor het kijken van reality tv? Dat nooit. De hosts creëren een safe space voor liefhebbers van het genre.

Over de hosts

Presentator van Reality Check Presentator van Reality Check Presentator van Reality Check Presentator van Reality Check

Timo Harmelink (28) is podcastmaker bij Universiteit van Nederland en maakte eerder de podcast Datevermaak. Hij is gek op (Amerikaanse) over-de-top reality zoals Selling Sunset en houdt daarnaast iedereen nauwlettend in de gaten via de socials, want daar gaat de reality door waar de serie stopt.

Marissa van Loon (27) is head of product bij donatie- en interactie platform Vriend van de Show. Ze is groot liefhebber van reality tv omdat het echt lijkt, maar het vaak niet is. Waar liggen de ethische grenzen van tv-maken, en wanneer is reality tv leedvermaak?

Till Toxopeus (27) is account manager bij Dag en Nacht en houdt net zoveel van de individuele personen in reality als van de series zelf. Wat beweegt een persoon om mee te doen aan reality? Welke motivatie zit er achter hun keuzes? En wat zouden wij doen in dezelfde situatie?

Eva Essers (25) is redacteur en podcastmaker bij Dag en Nacht. Ze kijkt alle genres reality, maar houdt vooral van de kneuterige Reality TV. Voor programma’s als B&B vol Liefde en Boer zoekt Vrouw blijft ze thuis. Ze vindt het heerlijk om zich te verwonderen over andermans leven en gedragingen.

Beluister de podcast