Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers
Mr. Big

Over de podcast

Mr. Big

In 2010 wordt Heidy Goedhart vermoord in haar achtertuin. Haar partner Wim is al snel de hoofdverdachte van de politie. Alleen levert het onderzoek te weinig bewijs op om hem te kunnen veroordelen. De politie laat de zaak schijnbaar rusten. En Wim pakt zijn leven weer op.

Dan, een aantal jaar later bekent Wim de moord alsnog. In een villa in Spanje.

De bekentenis is een uitkomst van een uitgekiende, innovatieve undercoveroperatie genaamd Mr Big. Als de zaak voor de rechter komt blijft Wim volhouden dat hij onschuldig is. Waarom zou je een moord bekennen die je niet hebt gepleegd? En hoe ver mag de politie gaan in de jacht op een verdachte? Journalist Mark Schrader duikt samen met podcastmaker Lieke Malcorps in deze langlopende en bizarre zaak.

Over de hosts

Presentator van Mr. Big Presentator van Mr. Big

Mark Schrader heeft jarenlang bij AT5 gewerkt en is nu als freelance journalist werkzaam bij oa Nieuwsuur. Hij maakte eerder een documentaire over de vergismoord op Djordy Latumahina (2020). En met een serie verhalen over de slachtoffers van de coke killer in Amsterdam won hij een Tegel (2016).

Lieke Malcorps is journalist en podcastmaker bij Dag en Nacht Media. Ze werkte eerder voor de NOS en AT5. Eerdere series van haar hand zijn De Vlaamse Kunstroof (2020) en de Goudschat van Serooskerke (2021).

Beluister de podcast