Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Voetbal International en Dag en Nacht Media gaan samenwerken

Groot nieuws: per direct gaan we een samenwerking aan met Voetbal International! We zijn hier heel enthousiast over, omdat we nu samen het aanbod van kwalitatieve Nederlandse voetbalpodcasts verder kunnen uitbouwen.

VI geeft op dit moment vier succesvolle podcasts uit. Drie daarvan richten zich op de grootste Nederlandse voetbalclubs. De Pak Schaal Podcast wordt gemaakt door VI-hoofdredacteur Freek Jansen en onze eigen Dag en Nacht hoofdredacteur (en Ajax-supporter) Arco Gnocchi. Freek Jansen: “We zijn alweer anderhalf jaar actief met onze clubpodcasts en dat maakt veel los. Veel luisteraars genieten wekelijks van onze afleveringen en daarmee hebben we een stevige plek in het podcastlandschap verworven.”

In De Dick Voormekaar Podcast praten bestsellerauteur Michel van Egmond en clubwatcher Martijn Krabbendam wekelijks over Feyenoord. Voor PSV’ers is er de Skiete Willy Podcast, met ex-profvoetballer Björn van der Doelen en journalist Marco Timmer. Daarnaast duikt VI met de podcast Scorebordjournalistiek de diepte van het voetbal in, met onder andere VI hoofdredacteur Pieter Zwart.

‘De beste voetbalpodcasts van Nederland maken’

Met deze stap worden alle podcasts van VI onderdeel van ons netwerk, naast bekende titels als Man man man, de podcast, Jong Beleggen de podcast en De Rode Lantaarn. Hiermee worden wij verantwoordelijk voor de exploitatie van de VI-podcasts. Daarnaast zullen wij samen met VI ook plannen maken om op productioneel vlak samen te gaan werken en zo nog meer toffe voetbalpodcasts te ontwikkelen.

Arco Gnocchi, onze hoofdredacteur: “Al meer dan drie jaar mag ik samen met Freek achter de microfoon plaatsnemen, en ik ben dan ook heel trots en verheugd dat we de samenwerking nu ook achter de schermen kunnen uitbouwen. Met maar één doel voor ogen: de beste en grootste voetbalpodcasts van Nederland maken.”