Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Wijze raad van bekende 70+’ers Gerdi Verbeet en Adriaan van Dis

Wie kan je beter te hulp schieten, dan iemand die jouw probleem al eens heeft meegemaakt? In de nieuwe Dag en Nacht podcast Jong geleerd, oud gedaan praten twintigers Floor Doppen en Ward van Ruijven met de meest wijze 70+’ers van ons land.

Welke vijf levenslessen zijn het belangrijkst volgens prominenten zoals Foppe de Haan en Carry Slee? Je leest het hier!

“Je kunt altijd vragen stellen als je een andere politieke voorkeur hebt dan andere mensen om je heen. Onthoud wel dat liefde boven alles gaat en dat je het nooit uit de hand moet laten lopen” – Gerdi Verbeet
In de eerste aflevering krijgen Floor en Ward wijze raad van oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Gerdi vertelt over haar liefde voor kinderen en geeft advies over hoe je overtuigend kunt praten over je politieke voorkeur.

“Leef je leven en sta niet te veel stil bij dingen waarvan je moet toegeven dat ze er eigenlijk niet toe doen” – Frank Wieland
Wat doe je als je iemand ongelooflijk hard veroordeeld hebt? Oud-rechter Frank Wieland veroordeelde Willem Holleeder tot levenslang. In aflevering twee luister je naar zijn wijze raad!

“Jonge mensen beseffen te weinig dat ze lid zijn van een samenleving met verplichtingen en verantwoordelijkheden” – Jan Terlouw
Laat je in aflevering vijf inspireren door niemand minder dan Jan Terlouw. Jan groeide op tijdens WOII, waarin hij als 13-jarige jongen leerde wat verantwoordelijkheid is. Zijn ervaringen uit de oorlog schreef hij op in het prachtige boek Oorlogswinter.

“Je verliest niet. Je wint of je leert” – Foppe de Haan
Een Friese gymleraar groeit uit tot iconisch voetbaltrainer. In aflevering zes spreken Floor en Ward met niemand minder dan Foppe de Haan. Met zijn winnaarsmentaliteit werd Jong Oranje maar liefst twee keer Europees kampioen en wist hij datzelfde resultaat te behalen met de Oranjeleeuwinnen.

“Ook al is het eng, ook al vind je het spannend: als je het leuk vindt en erin gelooft, dan kun je het” – Carry Slee
Kappen, Afblijven, Spijt, Radeloos en Timboektoe. Wie is er niet met de verhalen van Carry Slee opgegroeid? In aflevering zeven spreken Ward en Floor de bekende schrijfster over haar allereerste baan en het stappen in een fantasiewereld.