Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Traanjagers in de media

Traanjagers, de nieuwe podcast van historica Anne-Goaitske Breteler en actrice Anna Drijver over de naoorlogse walvisvaart in Nederland, is nu hier te beluisteren in Podimo. Waar Traanjagers precies over gaat, daar mochten Anne-Goaitske en Anna de laatste weken bij diverse talkshows en radioprogramma’s over vertellen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

NPO Radio1: Langs de lijn

Anne-Goaitske is historica en schreef eerder al een boek over de ‘vergeten reizen’, waarin Nederlandse mannen na de oorlog richting de Zuidpool vaarden om op het vet van de walvissen te jagen. Bij Langs de Lijn op NPO Radio1 vertellen Anne-Goaitske en Anna over hoe ze op het onderwerp voor hun podcast kwamen, en waarom het verhaal juist nu verteld moet worden. Luister het hele gesprek hier terug.

Omroep MAX: Lunch lekker met Daniel Dekker

Anna Drijver las het boek De Traanjagers van Anne-Goaitske en was zo gegrepen door deze geschiedenis, dat ze meteen contact met haar opnam en voorstelde om een podcast te maken. Anna vertelt bij Lunch Lekker op Omroep MAX over wat haar zo fascineert aan dit verhaal. Je kunt het hele gesprek hier luisteren, vanaf de 14e minuut.

Omrop Fryslân

“Ik wil er alles aan doen om deze verhalen boven water te krijgen”, vertelde Anne-Goaitske aan Omrop Fryslân. “Het is zo interessant dat die mannen zo’n avontuur meegemaakt hebben, waar wij niets vanaf weten.” Je kunt het artikel hier lezen, en ook het interview met Anne-Goaitske luisteren (in het Fries).

Friesch Dagblad

Ook het Friesch Dagblad besteedde uitgebreid aandacht aan de nieuwe podcast. Hun artikel kun je hier lezen (voor abonnees).

NPO: OP1

Waarom besloot onze overheid om na de oorlog ineens weer de walvisvaart te herstarten, terwijl we dit al decennia niet meer deden? En waarom meldden de mannen zich aan om 7 maanden lang de wereld over te reizen voor deze walvisjacht? Daar vertellen Anne-Goaitske en Anna over bij OP1. Je kunt het hele gesprek terugzien vanaf minuut 46 op deze link.