Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

The Mystery Show

In 2015 kroonde iTunes The Mystery Show tot beste nieuwe podcast. Helaas zijn er maar zes afleveringen van deze podcast gemaakt. Gelukkig zijn ze één voor één briljant. In The Mystery Show lost Starlee Kine (host en co-producer) grootse, alledaagse mysteries op die niet door zoekmachines te ontcijferen zijn.

Haar allermooiste queeste? De zaak van de gevonden riem, aflevering #3 The Belt Buckle.

Jaren geleden vond een jongen op straat een nogal aparte, specifieke riem. Op de gesp staan onder andere een toaster, een pan met twee eitjes en de namen Hans Jordi en Bob Six. Aan Starlee Kline de opdracht om de riem terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar en om erachter zien te komen wat het verhaal van de rare gesp is.

Van wie is deze gekke riem?

En dat doet ze op haar Starlees. Met charme, interesse en ontwapenende recht-voor-je-raap-vragen ontfutselt ze clues en de mooiste anekdotes van iedereen die ze op haar weg ontmoet. Kline is zo’n persoon waar je meteen een band mee voelt. Iemand die je een kwartier nadat je haar per ongeluk op een terras hebt aangestoten, al je hele levensverhaal hebt verteld.

Dus als ze eenmaal de riem teruggeeft aan de rechtmatige eigenaar is de kous daarmee nog niet af. Wat volgt is één van de allermooiste podcastmomenten en dé reden dat deze aflevering absoluut een plek verdient in de podcast Hall of Fame.

Luister hieronder naar #3 The Belt Buckle.