Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers
Wie Praat, Die Slaapt

Over de podcast

Wie Praat, Die Slaapt

In de onderwereld geldt één duidelijke regel: wie praat, die slaapt. De boel verlinken, zorgt voor doden. Misdaadjournalist Marian Husken volgt al dertig jaar rechtszaken met een kroongetuige. Sinds de moord op haar collega Peter R. de Vries, die vertrouwenspersoon was van kroongetuige Nabil B. in het Marengoproces, vraagt ze zich af: is een kroongetuige echt nodig? Waarom sluit justitie deals met criminelen als onschuldige levens op het spel staan?

Samen met journalist Maike van Leeuwen spreekt Marian Husken de hoofdrolspelers van geruchtmakende strafzaken: advocaten, rechters, officieren van justitie en… (ex)- criminelen. Voor het eerst geven zij jou, als luisteraar, een uniek inkijkje in kroongetuigendeals. Is de methode nog wel houdbaar?

Wie praat die slaapt is een Sublab en Dag en Nacht Media productie voor Podimo.

Over de hosts

Presentator van Wie Praat, Die Slaapt Presentator van Wie Praat, Die Slaapt

Marian Husken is de grande dame van de misdaadjournalistiek. Na een carrière bij Vrij Nederland schreef ze talloze boeken over deals met criminelen en de wereld van politie en justitie. Tegenwoordig maakt ze de succesvolle podcast De Nieuwe Willem, die begon als wekelijkse update bij het proces tegen Holleeder maar is uitgegroeid tot hét discussieplatform over true crime in Nederland. 

Maike van Leeuwen werkte als journalist bij Radio 1 en NRC en is nu podcastmaker bij Dag en Nacht Media. Ze maakte de podcast In Gelul Kun Je Niet Wonen over de zoektocht naar een huis in de oververhitte woningmarkt. Ze groeide op in een ‘politienest’, en dus van jongs af aan geïnteresseerd in de wereld van misdaad en justitie. 

Beluister de podcast