Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers
Kunsthart

Over de podcast

Kunsthart

Van welk kunstwerk gaat jouw hart sneller kloppen? Die vraag stelt Ko van ‘t Hek aan zijn gasten in Kunsthart. Met museumdirecteuren tot rappers en iedereen ertussenin praat hij over wat ze zo raakt in dat ene kunstwerk. Het levert mooie gesprekken op over kunst, maar vooral ook over het leven. Want je hoeft geen expert te zijn om ergens van te kunnen houden, om erover te praten, om ernaar te luisteren.

Over de hosts

Presentator van Kunsthart

Ko’s missie is kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Elke week voelt hij zijn gasten aan de tand over hun favoriete kunstwerk. Altijd met die ene vraag: wat raakt je zo in dat ene kunstwerk. Ko: “Iemands favoriete kunstwerk zegt veel over die persoon. Omdat ze door het kunstwerk geraakt zijn, ontstaat er een kiertje waardoor we naar hun ziel kunnen kijken.”⁠⁠
⁠⁠
Hij raakte pas na zijn studies Filosofie en Psychologie verslingerd aan beeldende kunst. Samen met @yukikho vormt hij sinds zes jaar het duo Kunstkijken met Ko & Kho (@kunstkijken), waar ze op toegankelijke toon over kunst schrijven. Samen schoven ze aan bij onder andere De Wereld Draait Door, Koffietijd en op Lowlands. In Kunsthart zit hij aan de andere kant, die van interviewer.

Beluister de podcast