Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers
Het Achtste Recept

Over de podcast

Het Achtste Recept

Kiriko Mechanicus en Jasper Gottlieb bespreken elk week een recept dat dermate simpel en lekker is dat je het dezelfde avond nog op tafel kan zetten. In de overvloed aan recepten, boeken, blogs en vlogs helpen zij jou aan het beste recept voor het gerecht dat jij wil maken. Allemaal met één doel: jouw carrousel aan recepten uitbreiden.

Over de hosts

Presentator van Het Achtste Recept Presentator van Het Achtste Recept

Kiriko Mechanicus is culinair historicus, kunstenaar en documentairemaker. In haar werk onderzoekt zij de taal van de keuken: een taal die bestaat uit smaken en kleuren, en die iedereen begrijpt. Door te kijken naar hoe/wanneer/waarom/wat mensen eten, probeert ze grip te krijgen op het menselijk bestaan. Eerder gaf Kiriko culinaire workshops, maakte ze theatervoorstellingen, documentaires over tomaten en Friesche palingen en schreef zij voor onder andere MUNCHIES NL.

Jasper Gottlieb is acteur. Hij is bekend geworden door zijn rol in de Nederlandse jeugd-soapserie Spangas. Samen met zijn broer (Marius) en Hugo Kennis (ook podcaster bij Podimo) maakte hij het online kookprogramma Worsten van Babel. Jasper heeft zijn leven lang in restaurants gewerkt, maar maakt nu kookboeken, theatervoorstellingen en nu ook een podcast over eten.

Beluister de podcast