Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers
Geld voor Gevorderden

Over de podcast

Geld voor Gevorderden

Een podcast over de wereld van geld, beleggen en financiële markten. In deze podcast nemen we de luisteraar mee op onze zoektocht naar de wereld voor en achter geld. Wat zijn de spelers en wat zijn de belangen. Maar vooral: wat hebben onze luisteraars daar aan?

Over de hosts

Presentator van Geld voor Gevorderden Presentator van Geld voor Gevorderden

Joost Schmets (1973) is opgeleid als chemicus, maar de liefde voor taal bracht hem in de journalistiek. Via het Financieele Dagblad belandde hij bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) waar hij jarenlang leiding gaf aan de economische afdeling. Tegenwoordig is Joost nauw betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van sustainable finance en is hij verantwoordelijk voor Public Affairs bij VEB.

Thijs van der Valk (1983) is natuurkundige en econometrist en heeft zijn fascinatie voor financiële markten op gedaan bij de Rotterdamse vermogensbeheerder Transtrend, een pionier en nog steeds vooraanstaande speler op het gebied van systematisch vermogensbeheer, met als specialisatie trendvolgen. Daarna werkte Thijs als kwantitatief portfolio manager bij het eveneens Rotterdamse Robeco, de grote vermogensbeheer met haar lange historie. Thijs is tegenwoordig zelfstandig adviseur en helpt met zijn brede kennis en ervaring om vermogensbeheerders met hun tijd mee te gaan.

Beluister de podcast