Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers
De Tijd Zal Het Leren

Over de podcast

De Tijd Zal Het Leren

Dit is De Tijd Zal Het Leren. Een podcast over gebeurtenissen van vandaag die schreeuwen om een vergelijking met gebeurtenissen uit de geschiedenis. Want als je met een historische bril naar de wereld kijkt, zie je dat alles eigenlijk al een keer gebeurd is.

Het omstreden WK Voetbal in Qatar doet nogal denken aan de organisatie van spelen in de tijd van de oude Romeinen, de plannen van China met Taiwan lijken op de veldtocht van Willem I in 1831 naar België, en zal het de Oekraïense vluchtelingen in Nederland misschien met zo vergaan als de Bosniërs die in de jaren ‘90 naar Nederland kwamen? De tijd zal het leren.

Over de hosts

Presentator van De Tijd Zal Het Leren Presentator van De Tijd Zal Het Leren Presentator van De Tijd Zal Het Leren

Liesbeth Staats is journalist en programmamaker. Momenteel is ze een van de presentatoren bij BNR Nieuwsradio en De Ochtend van 4 op NPO Radio4. Ook schreef ze het boek Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is).

Liesbeth praat in de podcast met historicus en leraar geschiedenis Tim Jacobs en Martine van den Berg, religiewetenschapper en archeoloog. Tim en Martine zijn kenners en experts maar (net als Liesbeth) vooral enorme liefhebbers van de geschiedenis. En dat hoor je!

Beluister de podcast