Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Verhuisbericht: Welke podcasts zijn over naar Podimo?

De laatste tijd zijn een aantal van onze podcasts verhuisd naar het reclamevrije platform van Podimo. Maar welke podcasts zijn dat dan? Dat hebben we overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!

 

Alle Geschiedenis Ooit

Alle Geschiedenis Ooit Podcast cover

Voor geschiedenisjunkies (en eigenlijk iedereen die wel een interesse in geschiedenis heeft) is Alle Geschiedenis Ooit een regelrechte aanrader. Hierin vertellen amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van de oude Grieken naar de LPF, van de Dino’s naar Greet Hofmans, en weer terug. Een podcast die net zo gezellig als leerzaam is.

Luister hier naar Alle Geschiedenis Ooit in Podimo

Dit Komt Nooit Meer Goed

Cover Dit Komt Nooit Meer Goed podcast

Podcasts over succesverhalen zijn er al genoeg, maar soms kun je net zoveel inspiratie halen uit verhalen waarin het juist niet goed ging. Roos Schlikker en Malou Holshuijsen gaan in Dit Komt Nooit Meer Goed juist op zoek naar die non-succesverhalen. Op welk moment in je leven dacht je: Dit komt nooit meer goed!? Met oa: Kluun, Martine Sandifort, Ronald Giphart, Leo Blokhuis, Catherine Keyl en Dolly Bellefleur.

Luister hier naar Dit Komt Nooit Meer Goed in Podimo

 

De Goudschat van Serooskerke

Serooskerke is een doodnormaal dorpje op het Zeeuwse schiereiland Walcheren. Tot het in 1966 wereldnieuws wordt. Tussen de preien vinden drie boeren ruim duizend eeuwenoude gouden munten. Een ongelooflijke vondst. In deze zesdelige podcastserie onderzoeken Ieke Schout en Lieke Malcorps deze goudschat. Wie heeft de munten ooit in de Zeeuwse klei begraven, en waarom? En hoe zette de goudvondst de verhoudingen in het dorp op scherp? Een verhaal over de goudvondst van de eeuw. Over plotselinge rijkdom. Over jaloezie en afgunst. En over de tragiek van een fortuin dat nooit meer opgehaald werd.

Luister hier naar De Goudschat van Serooskerke in Podimo

In Gelul Kun Je Niet Wonen

In gelul kun je niet wonen artwork

Is het voor een starter nog wel mogelijk om met de huidige woningcrisis een huis te regelen? Maike en Folkert gaan in In Gelul Kun Je Niet Wonen op zoek naar een huis in deze knotsgekke woningmarkt. Maike is op zoek naar een huurhuis en Folkert naar een koophuis. Ze nemen jou elke woensdag mee met hun zoektocht. Gaat het ze lukken om een huis te vinden?

Luister hier naar In Gelul Kun Je Niet Wonen in Podimo

Man Man Man, de Podcast

Man Man Man Podimo cover

Ook de succespodcast Man Man Man is over naar Podimo! Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren bespreken iedere vrijdag de week, het leven en elkaar!

Luister hier naar Man Man Man, de Podcast in Podimo

Moordcast

Moordcast Podimo cover

Kun jij ook geen genoeg krijgen van bloedstollende True Crime verhalen? Dan is Moordcast de podcast voor jou. Hierin neemt Dionne Slagter je mee in verschillende mysterieuze moordzaken. Samen met haar broer Henrik als sidekick duiken zij in de waargebeurde misdaad verhalen.

Luister hier naar Moordcast in Podimo

Mr. Big

Mr Big Podimo

Hoe ver gaat de politie in de jacht op een bekentenis? En kun je een moord bekennen als je die niet gepleegd hebt? Dat zoeken journalisten Mark Schrader en Lieke Malcorps uit in de podcast Mr. Big, aan de hand van het verhaal van Wim S. Hij bekent in 2014 de moord op zijn vriendin Heidy Goedhart. Zijn bekentenis is de uitkomst van de innovatieve en omstreden undercovermethode Mr. Big. Maar Wim zegt onschuldig te zijn. Hij stelt dat hij onder druk stond en heeft gelogen.

Luister hier naar Mr. Big in Podimo

POM: Een Podcast Over Media

POM Podcast over Media

Ook een van onze eerste podcasts, POM: Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen, vind je nu terug op Podimo. Met Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth.

Luister hier naar POM in Podimo

Traanjagers

Wie denkt aan walvisjacht, denkt aan lang vervlogen tijden. Maar vanaf de oorlog tot 1964 stuurde Nederland de walvisvloot nog fanatiek de zee op en verwerkten walvisvaarders tienduizenden walvissen tot traan. In de podcastserie Traanjagers nemen historica Anne-Goaitske Breteler en actrice Anna Drijver je mee op de avontuurlijke maar ook gevaarlijke expedities van toen.

Luister hier naar Traanjagers in Podimo

De Vlaamse Kunstroof

Vlaamse Kunstroof Podimo

In deze zesdelige podcastserie duiken journalist Ieke Schout en podcastmaker Lieke Malcorps in één van de grootste onopgeloste kunstroven ter wereld. In 1934 wordt in Gent een deel van Het Lam Gods, het meesterwerk van Jan van Eyck, gestolen. Tot op de dag van vandaag is één paneel van het altaarstuk, dat van De Rechtvaardige Rechters, nog altijd niet teruggevonden. Terwijl dit wel had gekund…

Luister hier naar De Vlaamse Kunstroof in Podimo

De Willem

Harry Lensink en Marian Husken volgen al jaren het dossier Willem Holleeder en andere crimezaken. In De Willem praten ze je eens per week bij over de wereld van de georganiseerde misdaad.

Luister hier naar De Willem in Podimo