Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Podcastplatform Vriend van de Show lanceert in België

Vriend van de Show, het donatie- en interactieplatform voor podcasters lanceert vandaag voor Vlaamse podcasts. Het platform helpt podcasters om direct inkomsten te ontvangen van hun publiek. De lancering werd vandaag bekend gemaakt tijdens het door de VRT georganiseerde Media & Culture Fast Forward congres.

Het platform is een initiatief van Dag en Nacht Media, het grootste podcastnetwerk van Nederland, en werd op 8 juni gelanceerd. De eerste Vlaamse podcast die zich heeft verbonden aan Vriend van de Show is Computer Club.

Vriend van de Show geeft podcasters een eigen en onafhankelijke inkomstenbron voor hun show. Jurre Haak, Uitgever van het platform: “We zien dat het advertentiemodel voor een aantal podcasts goed werkt, maar dat er een sterke vraag is naar alternatieven. We denken hier een belangrijke rol in te kunnen spelen.”

Op het platform is het mogelijk om als podcaster directe interactie te hebben met de luisteraar en vice versa. Gijs Wilbrink, CTO van Vriend van de Show: “We zagen een behoorlijke vraag van Vlaamse luisteraars die ‘Vriend’ wilde worden van Nederlandse podcasts. Na het toevoegen van extra betaalmethoden als Bancontact en creditcard stond niks ons in de weg voor een lancering in Vlaanderen.”

Naast doneren kunnen luisteraars hun favoriete podcasts steunen door middel van een reactie of een high-five. Ook is het voor podcasters binnenkort mogelijk om exclusieve afleveringen en content aan te bieden aan betalende luisteraars.

Over Vriend van de Show:

Vriend van de Show is in juni 2020 gelanceerd. 70 podcasts gebruiken het platform. Inmiddels is er meer dan € 100.000 aan podcasters gedoneerd. Het bedrijf is vooralsnog gevestigd in Amsterdam en in twee landen actief: Nederland en België.

Contact opnemen met Vriend van de Show? Neem contact op met Jurre Haak via +31 649390916 of jurre@vriendvandeshow.nl.