Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Oproep

We zijn op zoek naar verhalen. Dat kan jouw verhaal zijn, of dat van een familielid of een vriend of je buurman. Voor de nieuwe serie Er is iets vreemds gebeurd zijn we op zoek naar onverklaarbare gebeurtenissen. Misschien ken je iemand met een verhaal dat je altijd is bijgebleven als ‘unheimisch’! Of heb je zelf iets meegemaakt dat je nog altijd niet kunt verklaren. Of het nu gaat over geesten, verdwenen voorwerpen, buitenaards leven of een vorig leven, vertel het ons en we schrijven terug.

?️ Bel 06-27578284 en spreek via onze voicemail jouw verhaal in. Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal, of het nou 30 seconden of 30 minuten duurt.

? Stuur je liever een mail? Dat kan ook. Mail je verhaal naar oproep@dagennacht.nl.

Weten wat er met je verhaal gebeurt? Lees hieronder meer over de podcast.

Over de podcast

Een gesprek met een overleden dierbare. Een onzichtbare beschermengel. Een huis dat ademt. Of simpelweg het gevoel niet alleen te zijn: iedereen heeft een antenne voor zaken die we niet helemaal kunnen verklaren. Bij sommige mensen zit er een knik in die antenne, en anderen denken dat die metershoog is, maar iedereen heeft vroeg of laat in zijn leven de ervaring dat er dingen zijn die groter zijn dan het fysiek tastbare.

Wij, Pascal van Hulst en Tom Hofland, hebben ondanks onze nuchterheid al jaren een grote fascinatie voor alle verhalen over onverklaarbare zaken. Maar: we zijn er niet op uit om erachter te komen of deze gebeurtenissen ‘echt’ zijn of niet. Mensen ervaren ze, en dat is voor ons belangrijk genoeg. Wij willen zoveel mogelijk mooie, spannende, ontroerende of zelfs komische verhalen verzamelen met een bovennatuurlijk randje, omdat we geloven dat deze verhalen belangrijk zijn voor ons als mensen. Als je je verhaal met ons deelt, nemen we contact met je op of het verhaal geschikt is voor de podcast. De kans bestaat dat we vragen of we je mogen interviewen, maar het is goed om te weten dat je anoniem blijft. Dus stuur je verhalen, klein of groot! En dan praten we graag verder.

Een podcast over nuchtere mensen met ontnuchterende ervaringen. Een ode aan het niet begrijpen.

De makers

Tom Hofland (Apeldoorn, 1990) is schrijver en podcastmaker. Na het verschijnen van zijn debuutroman Lyssa (2017) bij Uitgeverij Querido werd hij door de Volkskrant uitgeroepen tot hét literaire talent. Dat jaar ontving Tom het C.C.S Crone-stipendium voor Lyssa en het korte verhaal Snoesje. Zijn tweede roman Vele Vreemde Vormen werd in 2019 genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Columns, artikelen en korte verhalen verschenen o.a in De Volkskrant, Financieel Dagblad, De Dakhaas, De Titaan en De Gids. Naast romans schrijft hij toneel en is hij radio- en podcastmaker. Sinds 2022 is hij één van de makers en verslaggevers van de NTR Wetenschap podcast Atlas. Hij staat samen met Pascal van Hulst aan het roer van audiocollectief Babylon.

Pascal van Hulst (Enschede, 1990) is freelance radiomaker en muzikant. Als componist en muzikant werkte hij de laatste jaren voor theatergezelschappen en ensembles als het NUT, George en Eran Producties, Peergroup en Theater Sonnevanck. Met De Baron toert hij door het land langs festivals en poppodia in Nederland en Duitsland. In 2020 kwam van zijn hand het debuutalbum BenBiri uit. Naast musicus is Pascal radiomaker en geeft hij lessen op de HKU en Arteveldehogeschool in Gent. Hij staat samen met Tom Hofland aan het roer van audiocollectief Babylon.

Pascal van Hulst (links) en Tom Hofland (rechts).

Babylon Audio Collective

Babylon Audio Collective is een team van schrijvers, regisseurs, geluidstechnici, muzikanten en geluidsontwerpers die veelgeprezen audiowerken maken. Of het nu gaat om een podcast, een radioshow, een live optreden of een museumstuk. Werken van hun hand zijn o.a. De Blankenberge Tapes, Phasmophobia, Babylon en Twistappels. Ze werken onder meer voor de VPRO, NTR, 3voor12, NPO Radio 1, VRT, ANWB, KossmannDejong en NS. Hun werk is genomineerd voor de Prix Europa, Prix D’Italia en de Dutch Directors Guild Award en werd tentoongesteld op de Triënnale van Milaan. Babylon werkt aan producties door heel Nederland en Europa. Het collectief werd in Rotterdam en Nijmegen opgericht door Pascal van Hulst en Tom Hofland.

Dag en Nacht Media

Dag en Nacht Media is met meer dan 6,5 miljoen maandelijkse beluisteringen is het één van de grootste podcastuitgevers van Nederland. Dag en Nacht produceert podcasts en is een advertentienetwerk. Met Vriend van de Show lanceerden ze in 2020 een donatieplatform voor podcasters.

Succesvolle en prijswinnende podcasts van Dag en Nacht Media zijn o.a. De Vlaamse Kunstroof, Echt Gebeurd, Man man man, de podcast, Betrouwbare Bronnen en het onlangs verschenen Mr. Big. 

We zijn ontzettend benieuwd naar jouw verhaal!

Ben of ken jij iemand die iets onverklaarbaars heeft meegemaakt? Spreek via 06-27578284 jouw verhaal in of mail ons via oproep@dagennacht.nl.