Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Dit is wat je moet weten over Oekraïne

Onze angst is realiteit geworden: Rusland is Oekraïne binnengevallen. De podcast Wereldmachten maakte de afgelopen tijd meerdere afleveringen die je kunnen helpen om beter te begrijpen wat er nu in Oekraïne gebeurt. Je vindt hier een overzicht: 

 

 

Korte update: de Russische invasie in Oekraïne

Op 24 februari valt Rusland onder leiding van Poetin Oekraïne binnen. Hans en Tim doken meteen achter de microfoon om je kort bij te praten over de situatie. En ze geven je tips over welke media en mensen je in de gaten moet houden om de komende tijd up to date te blijven.

 

 

 

Oekraïne en het verlanglijstje van Poetin
Half januari liepen de spanningen rond de grens van Oekraïne al hoog op. Met voormalige Sovjet-Unie correspondent Laura Starink keken we naar de strategie van Poetin en vroegen we ons af of omringende landen zich ook zorgen moeten maken.

 

 

 

 

Interviewspecial met Mark Galeotti
Half februari spraken we Rusland-expert Mark Galeotti, die onder andere het boek ‘We need to talk about Putin’ schreef. Met hem probeerden we te achterhalen wat Vladimir Poetin echt drijft, hoe dictaturen onze democratieën ‘dik maken’ en of het autoritaire tij in de wereld te keren valt.

 

 

Wat Oekraïne, Erdogan en de nieuwste hit van Tarkan met elkaar te maken hebben.
De Turkse president Erdogan ziet voor zichzelf een rol als bemiddelaar tussen Oekraïne en Rusland. Wat is zijn geschiedenis met deze landen? En wat staat er voor hem op het spel?

 

 

 

Wereldmachten is een podcast van Dag en Nacht Media. De podcast duikt in het geopolitieke spel achter de headlines. Een podcast over macht, invloed en de gevolgen op mensenlevens. Wil je meer Wereldmachten? Kijk dan hier.