Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Mr. Big: Misdaadpodcast over een omstreden undercoveroperatie

Hoe ver gaat de politie in de jacht op een bekentenis? Dat is de centrale vraag in onze nieuwe misdaadpodcast Mr. Big, die vanaf vandaag te horen is.

In 2010 wordt Heidy Goedhart vermoord in haar achtertuin. Haar partner Wim is al snel de hoofdverdachte van de politie. Alleen levert het onderzoek te weinig bewijs op om hem te kunnen veroordelen. De politie laat de zaak schijnbaar rusten. En Wim pakt zijn leven weer op.

Dan, een aantal jaar later bekent Wim de moord alsnog. In een villa in Spanje.

De bekentenis is een uitkomst van een uitgekiende, innovatieve undercoveroperatie genaamd Mr Big. Als de zaak voor de rechter komt blijft Wim volhouden dat hij onschuldig is. Waarom zou je een moord bekennen die je niet hebt gepleegd? En hoe ver mag de politie gaan in de jacht op een verdachte?

In onze nieuwe podcast Mr. Big doen journalisten Mark Schrader en Lieke Malcorps onderzoek naar de opsporingsmethode van de politie. Dit verhaal vertellen zij mede met de hoofdrolspeler, Wim, die in de podcast vertelt hoe de undercoveroperatie zijn leven overnam. En met I., een anonieme undercoveragent die je meeneemt in de wereld die ervoor zorgde dat Wim uiteindelijk bekende. Een wereld die normaal gesproken in nevelen gehuld is.

De zevendelige podcastserie Mr. Big is vanaf vandaag te beluisteren. Vervolgens verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering. Luister hier de trailer en abonneer je om geen aflevering te missen.