Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Hoe Koffietijd voor Mannen ontstaan is, en de gênantste dates van de mannen

Sinds kort is Koffietijd voor Mannen aangeschoven in ons netwerk, dé podcast waarin drie onbezonnen gasten je wekelijks een kijkje geven in hun zinderende studentenleven. Om de hosts Sam, Bram en Muk aan jullie voor te stellen hebben wij hen gevraagd naar hun toekomstdromen, hun meest gênante dates en foute openingszinnen. Lees hier het hele interview, en luister wekelijks naar de podcast Koffietijd voor Mannen in je favoriete podcastapp!


Jullie maken nu al een tijdje de podcast samen. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om deze podcast te maken? En waarom?


Sam:
Het was de lente van 2020, begin corona. Muk en ik zaten op dat moment nog samen op de middelbare school. Ik hoorde van het medium podcasts en het leek mij heel erg leuk om er eentje te maken. Toevallig had ik nog één oude microfoon op mijn kamer die ik vroeger gebruikte voor mijn YouTube kanaal. Waarvan trouwens alles al lang offline staat. Muk en ik begonnen dus met één microfoon aan mijn bureau en dat werkte al gelijk goed. Vrienden van ons vonden het leuk, maar de podcast ging nog lang niet over de onderwerpen die wij vandaag de dag bespreken. Het was nog veel braver. Op een gegeven moment hadden wij Bram te gast in de podcast. Wij zaten toen met zijn drieën om één microfoon. Het was enorm kneuterig, maar wij voelde wel al gelijk een chemie ontstaan. Toen hebben wij uiteindelijk drie simpele microfoons en mixtafel gekocht. En begonnen wij onszelf te filmen. Fast forward, nu hebben wij maandelijks 5 miljoen views op TikTok en zitten wij niet meer aan mijn bureau, maar bij Dag en Nacht media!

In jullie podcast bespreken jullie alles wat te maken heeft met het leven. Ik ben wel benieuwd, waar in het leven zijn jullie het meest nieuwsgierig naar? En waarom?

Sam: Ik ben het meest nieuwsgierig naar hoe ons leven er over tien jaar uitziet. Kijkend naar waar wij nu al zijn gekomen met zijn drieën op twintigjarige leeftijd, ben ik enorm benieuwd hoe wij er dan voor staan. Maken wij dan nog steeds een podcast? Of zijn wij alle drie een compleet andere kant opgegaan? De toekomst zal het leren.

Bram: Ik ben ook heel benieuwd naar hoe mijn leven er later uit gaat zien. Over een paar jaar, maar bijvoorbeeld ook al over 1 jaar. Er kan namelijk zoveel veranderen in een korte tijd! Ik doe nu de studie die ik altijd heb willen doen, ben bezig met de podcast, zit bij een vereniging, sport veel en werk. Ik ben heel benieuwd hoe dit er over een tijd uitziet. Maar naast dat ik uitkijk naar de toekomst geniet ik ook heel erg van het nu! Waar ik verder nieuwsgierig naar ben is hoe Sam wel een baard kan hebben en ik niet… Het is me maar een groot mysterie.

Muk: Ik ben het meest nieuwsgierig naar welke dingen in het leven mij enthousiast kunnen maken.

Welke eigenschappen vinden jullie het leukst en welke minder leuk van elkaar?

Sam:
Wat ik het meest waardeer aan Muk is zijn onvermoeibaarheid. Als er iets nodig is voor de podcast of wij hebben zijn hulp nodig op vriendschappelijk vlak staat hij dag en nacht klaar. Hij is een soort wandelende Duracell batterij. Toch kan dit soms ook doorschieten. Dan heeft hij duizenden ideeën, maar vergeet hij hierbij soms de haalbaarheid. Gelukkig beheer ik praktisch gezien zijn agenda, dus het komt uiteindelijk altijd wel goed. Wat ik het meest waardeer aan Bram is zijn onbegrensde positivisme. Wat er ook gebeurt, Bram vindt wel een manier om er een humoristische twist aan te geven. Bram is een levensgenieter, maar dit resulteert er soms ook in dat hij wel héél erg geniet van het studentenleven. Maar, een brakke Bram in de opname levert vaak nog grappigere momenten op.

Bram: Muk is altijd positief, zijn glas is altijd halfvol en bij hem is ‘the sky the limit’. Muk heeft dan ook echt een hart voor de zaak en dat zie je! Muk kan in al zijn enthousiasme echter soms wel vaag zijn in communicatie, maar daar kijken we langs! Sam is daarentegen weer heel punctueel, zakelijk ingesteld en scherp en daarom een niet te missen schakel in het geheel! De mailtjes gaan hem dan ook niet voorbij. Maar omdat ik zelf een losbandig typ ben, kan het soms lastig zijn als er excel tabellen en strikte deadlines met serieuze toon in de groep worden gestuurd door Sam. Maar ook dit is natuurlijk te overzien.

Muk: Bram zijn sterke punt is overduidelijk zijn onbevangenheid. Met Bram is er altijd wat te beleven, echter is dit ook gelijk zijn valkuil. Hij houdt namelijk niet zo van deadlines… Gelukkig hebben we Sam, ons planmatig genie. Zo onderhoudt hij mijn agenda en kan hij Bram een flinke tik op zijn vingers geven. Wel heeft Sam wat last van wat aanpassingsvermogen, waardoor Sam er al van schrikt als hij op een andere plek moet zitten aan de podcasttafel.

Hebben jullie bijnamen voor elkaar? Zo ja, welke zijn dit? en waar komt de bijnaam vandaan?

Sam:
Muk noem ik vaak Bafwout. Dit is een spin-off van zijn echte achternaam Burghout. Waarom Bafwout hoor ik je denken. Zoals je in de podcast kunt, horen kunnen wij nog erg lachen om alles wat met seks te maken heeft. Dus ja, dan spreekt het wel voor zich. Bram noem ik vaak Boeman. Dit is wederom een spin-off van zijn achternaam. Er zit helaas geen rede achter, het voelt gewoon goed.

Bram: Voor Muk is ‘Moek’ wel de go to bijnaam. Volgens mij is die ontstaan een keer tijdens een opname. Verder wordt Sam vaak bij z’n achternaam genoemd, Zwaaf. Lekker makkelijk, maar is nou niet dat sam zo moeilijk is. Verder wordt Sam ook wel sporadisch Samuel genoemd. Ik heb in de lockdown een felicitatie filmpje opgenomen voor Sam maar kende hem nog niet zo lang, dus aan het begin van het filmpje noemde ik hem Samuel. Inderdaad; haha!

Muk: In het begin van ons podcastavontuur heeft Sam de fout gemaakt om een verhaal te vertellen over swaffelen, vandaar de naam “Zwaffel”. Waarom hij dit accepteert, geen idee! Bram is een man van vele namen, het is maar net in welke staat hij verkeert. De ene dag heet hij “Bam” , de andere “Leonardo DiCaprio, maar net iets voller”. Het is maar net waar je je lekker bij voelt.

Wat is de meest ongemakkelijke eerste date die je ooit hebt gehad?

Sam:
Ik ben ooit op een eerste date gegaan met een meisje waarvan ik tot dan toe alleen een foto had gezien. Ikzelf was vrij brakkig op de dag van de date en was ook nog niet helemaal scherp. Toen heb ik dus een meisje aangesproken waarvan ik dacht dat ik met haar op date zou gaan. Helaas was dit het verkeerde meisje en keek mijn echte date mij gelijk al vrij chagrijnig aan. Het ijs was niet gebroken, maar juist nog dichter vastgevroren.

Bram: Ik ging een keer naar het strand op een eerste date. De beste dame had alleen weinig te vertellen waardoor ik de gesprekken moest laten lopen doormidden van een soort groot interview. Haar antwoorden waren kort en bondig, ik liep echt te trekken aan een dood paard. Er zat geen humor of ‘joie de vivre’ in de betreffende date. En ondertussen kon ze het niet laten om een snotje uit mijn neus te pulken, wat de sfeer van de date naar mijn mening nog gemoedelijker maakte… Not.

Muk: Via mijn voormalige werk ontmoette ik een erg interessante dame. Eenmaal aangekomen op onze eerste date bleek het bij haar ouders te zijn, waarbij haar ouders mij leuker leken te vinden dan zij mij. Wel lekker stukje cake! Thanks Karlijn, kusjes aan je moeder!

Stel jullie willen een leuke dame versieren. Welke foute openingszin zou je dan gebruiken?

Sam:
Jij ziet eruit alsof je nog op zoek bent naar een jongen met krullen en een podcast.

Bram: Is dat nou een jas zonder mouwen? Want je maakt m’n body warmer.

Muk: “Ik heb een podcast”

Tot slot, stel koffietijd voor mannen zou een eigen koffietent hebben. Wat zou de slogan van de koffietent zijn?

Sam:
Per SOA een gratis koffie!

Bram: Koffie koffie koffie, je moeder is een hoer.

Muk: Lust voor het oor en smaak.