Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

De leukste Kerst- & Nieuwjaarsspecials voor de feestdagen

De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken. Een tijd van gourmetten, Love Actually, vuurwerk en kerststalletjes. Een tijd die je doorbrengt met vrienden en familie – en daarbij hoort misschien ook wel veel reistijd en broodnodige me-time momentjes.

En juist voor die momenten zijn je podcastvrienden er voor je, met talloze specials voor de feestdagen. Extra feestelijk en dubbeldik. We hebben ze voor het gemak even op een rijtje gezet, zodat jij precies weet met wie jij deze Kerst en Oud & Nieuw kunt doorbrengen.

Geniet van de feestdagen! ūüĆ≤

Skip Intro (22 december)

Wat waren de beste series van 2022? Het is weer tijd voor eindejaarslijstjes! In deze aflevering blikken serierecensenten Anke Meijer en Alex Mazereeuw terug op het seriejaar 2022. Dit was het jaar van de grote streaminghits zoals House of The Dragon en The Rings of Power. Van sterke nieuwe seizoenen als The White Lotus S2 en Succession S3. Maar ook van verrassende nieuwkomers als The Bear, The Old Man en Andor. Anke en Alex delen hun ultieme eindlijst, zodat jij weet wat je deze kerstvakantie moet bingen.

Ik Ken Iemand Die (22 december) 

De feestdagen zijn voor ouders altijd stressvolle tijden, waarbij je continu allerlei ballen in de lucht moet houden. Kerstversiering: check. Kinderen de hele week thuis: check. Feestmaal (voor)bereiden: check. Dan is het fijn om even een momentje voor jezelf te nemen en te lachen met andere ouders die hetzelfde meemaken. Et voila, daar is Ik Ken Iemand Die voor, met een heuse Ouders Jaarsspecial! Vanaf 22 december in jouw podcastapp. 

Schaamteloos Randstedelijk (22 december)

¬†Uit eten in het hipste restaurant van Amsterdam, niks is meer Schara dan dat. Het ene na het andere restaurant met shared dining als concept schieten uit de grond. Hoe is het om eigenaar te zijn van zo’n restaurant? En hoe voelt het als de buzz om jouw restaurant zich een paar maanden later weer verplaatst naar the new best thing? We praten in deze speciale kerstaflevering met Rein Op ’t Root, eigenaar van Europizza in Amsterdam Noord, over de cyclus van een hip millennial restaurant in de stad. En als kers op de taart tippen we je de beste wijnen om de kerstdagen mee door te komen.

De Stijn, Tobi & Jeppe Show (23 december)

Vier Kerst met de boys! In deze special geven Stijn, Tobias en Jasper hun ongezouten mening over Kerst. Je kunt de wildste kerstverhalen verwachten, trendwatcher Stijn komt met kersttrends, Jasper geeft feestelijke inspiratie, en Tobias verzorgt de kersthapjes. Ideaal voor je reis naar de (schoon)familie. 

Alle Geschiedenis Ooit (24 december)

In deze kerstspecial vertellen Arco, Nynke en Thom drie kerstverhalen. Arco gaat het hebben over wat de traditie van de kerstman met paddo’s te maken heeft, en over waar het idee vandaan komt dat we allemaal kerstbomen in huis nemen. Nynke gaat het hebben over Apollo 8, de eerste bemande missie die in een baan om de aarde ging (en dit gebeurde met kerst). Thom gaat het hebben over de puriteinen (een strenge christelijke groep) die het kerstfeest wilden verbieden en het probeerden te veranderen.

Nooit Gezien (25 december) 

Met Kerst kijk je natuurlijk met de familie een film, al uitbuikend van het Kerstdiner. Als je nog inspiratie zoekt voor de te kijken film, kijk dan met Nooit Gezien mee naar Gremlins. Een echte klassieker die Ivo nog nooit heeft gezien. De film zit boordevol kerstsfeer, en toch is hij niet mierzoet. 

Die Muziekpodcast van Sagid en Shay (26 december)

Sagid en Shay bieden je een anti-kerstspecial. Voor als je wel iets kerstigs wilt luisteren, maar eigenlijk ook moe wordt van alle kerstvrolijkheid. Ze bespreken of¬†All I Want For Christmas Mariah’s beste of slechtste nummer is; Shay vond Kerst vroeger leuk, maar heeft er inmiddels niks meer mee. Waarom eigenlijk niet? En wat moeten we doen in de ’twilight zone’, de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw?

Nooit Gezien (27 december)

Voor het nieuwe jaar ingaat nog even een echte filmklassieker aftikken? In deze aflevering van Nooit Gezien bespreken Anne, Gijs en Ivo de film Jaws, de hit waarmee Steven Spielberg zichzelf voor eens en altijd op de kaart zette als meesterregisseur. Let wel op als je een nieuwjaarsduik gaat doen: deze film kan je een serieuze angst voor de zee geven.

Reality Check (29 december) 

Een bewogen jaar in de reality-tv wereld. In de laatste aflevering van dit jaar rijken Till, Marissa en Timo dé Reality awards uit. Ze halen herinneringen op en hebben geen blad voor hun mond als het gaat over de awards. Zo geven ze een award uit voor slechtste realityprogramma, beste realityprogramma, saaiste realityster, de beste zoen en nog veel meer! 

Televisi√ę (29 december)¬†

Het is lijstjestijd in deze speciale EindejaarsTelevisi√ę! In een speciale aflevering blikken Alex en Michel nog √©√©n keer terug op tv-jaar 2022, aan de hand van de meest iconische fragmenten – √©n ze bellen wel heel speciale gasten in. Fijne jaarwisseling namens Team Televisi√ę!¬†

Skip Intro (29 december)

Naar welke series kijken we uit in 2023? Nu het nieuwe jaar is aangebroken kijken serierecensenten Anke Meijer en Alex Mazereeuw vooruit. Welke nieuwe series worden er ontwikkeld om in 2023 uit te komen? Van welke series komt er dit jaar een langverwacht nieuw seizoen? En op welke streamingdienst moet je je dit jaar absoluut abonneren?

De Stijn, Tobi & Jeppe Show (30 december)

Net zoals je week pas is afgelopen als deze jongens het weekend hebben ingeluid, is 2022 ook pas echt afgerond wanneer Stijn, Tobias en Jasper het hebben besproken. Dus pak er een oliebol bij en geniet van deze Oud & Nieuw special. Hij belooft weer net zo ontregelend en hilarisch te worden als je van de jongens inmiddels mag verwachten.

Alle Geschiedenis Ooit (31 december) 

Voor Oud & Nieuw maakt Alle Geschiedenis Ooit een mailbag aflevering, met verhalen van luisteraars. En ze blikken terug op het afgelopen jaar en bespreken hun favoriete afleveringen van 2022.

Die Muziekpodcast van Sagid en Shay (3 januari)

Voorbeschouwing op het nieuwe jaar.¬†Wat zijn onze muzikale goede voornemens, en welke ontwikkelingen verwachten we binnen de muziekindustrie? Van AI tot VR, Gaan Latin, Afrobeats en K-pop de ‘westerse’ muziek van de troon stoten? Blijft TikTok zo belangrijk voor de muziekindustrie? En welke artiesten moeten we in de gaten houden in 2023!?