Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Infographic: wie luisteren podcasts, en waar?

Welke genre podcast wordt het meest beluisterd en hoe staat het met de groei van advertenties in podcasts? Podcasts en het podcastpubliek heb je in alle soorten en maten maar het meest voorkomend lijkt een millenialvent met een masterdiploma die naar een comedy-podcast luistert in de auto. Bekijk onderstaande plaat er maar op na!

Concordia vatte enkele onderzoeken naar ’the podcast explosion’ samen en maakte er een toffe infographic van. Alvast een opvallend feitje over de wasdom van podcasts: ‘65% of active listeners only started listening in the past 3 years.’

podcast-infographic_concordia

Onlangs verschenen er ook nieuwe cijfers naar het luistergedrag in Zweden, de podcastvoorloper in Europa. Daar luistert inmiddels 40% van de inwoners maandelijks naar een podcast en maar liefst 20% (dus meer dan anderhalf miljoen Zweedjes) luistert wekelijks. De verdeling in leeftijdscohorten was iets dan hierboven in de infographic, maar volgens de data van Poddindex is 70% van de luisteraars tussen de 20 en 49 jaar. Voor meer info, zie de site van Poddindex.

Meer weten over podcasts, cijfers of adverteren in ons podcastnetwerk? Bekijk dan deze pagina of stuur ons een mailtje via het formulier. Check ook onze blog met tips voor het sponsoren van of adverteren in een podcast.

Nieuw!

Luister naar onze nieuwe podcast Cheft, met Hiske Versprille. In deze superlekkere podcast gaat Hiske uitgebreid in gesprek met de beste en meest invloedrijke Amsterdamse chef-koks. Want hoe meer je weet, hoe meer je proeft!