Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Hoe bouw je een fantasiewereld zoals Game of Thrones?

Kun jij ook zo lekker wegdromen in de werelden van Game of Thrones, Star Wars en The Lord of the Rings? Luister dan nu naar Fantasiewerelden, onze nieuwe podcast waarin Thomas van Neerbos en Esther Crabbendam antwoord proberen te vinden op de vraag: hoe maak je een goede fantasiewereld?

In Fantasiewerelden nemen Thomas en Esther het proces van het maken van een fantasiewereld onder de loep. Hoe bedenk je een wereld zoals die in boeken, series, films en games? Wat maakt dat zo’n wereld wel of niet werkt? Wat maakt een goede held, een goede vijand, en een goed systeem? 

Maar ook: hoe kunnen we die werelden gebruiken om onze eigen wereld kritisch te bekijken – én veranderen? Want fantasiewerelden zijn niet alleen heerlijk om in weg te dromen, ze kunnen je ook laten zien hoe we de wereld om ons heen kunnen begrijpen en verbeteren. 

Naast schrijvers Thomas Olde Heuvelt en Jan Terlouw, interviewen Thomas en Esther in de podcast ook scenarist Manju Reijmer, psycholoog Thijs Launspach, cartograaf Anne-Rieke van Schaik en storytelling expert Mieke Bouma. In 6 afleveringen komt ieder aspect van een goede fantasiewereld aan de orde.

Deze podcast helpt hopelijk nieuwe makers te inspireren. Maar Fantasiewerelden is ook razend interessant voor iedereen die er gewoon van houdt om zich onder te dompelen in goede science-fiction of fantasy.

Ontmoet de hosts

Esther woont in de beste boeken, series en films. Je kunt haar onder andere kennen van de popcultuurpodcast De Vierkante Ogen Show, en ze schuift regelmatig aan bij Skip Intro om mee te praten over haar favoriete shows. Daarnaast schreef zij Het Handboek voor de Jonge Rebel. 

Thomas houdt ervan zich onder te dompelen in fantasiewerelden. Hij vraagt zich als politieke speechschrijver en retoricus dan af: wat maakt een wereld eigenlijk ‘onderdompelbaar’? Wanneer ben je er echt? Wanneer is de magie verbroken? 

Vragen waar Thomas en Esther in Fantasiewerelden antwoorden op gaan vinden.