Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Drie prijswinnende podcasts bij de Dutch Podcast Awards

Gisteravond werden de Dutch Podcast Awards weer uitgereikt, en dit jaar gingen maar liefst drie van onze podcasts naar huis met het felbegeerde beeldje. Bij deze feliciteren wij de makers van Napleiten, DinoCast en De Eeuw van de Amateur met hun overwinning!

We zijn trots op al onze podcastmakers, maar het is natuurlijk extra leuk wanneer zij beloond worden voor hun harde werken. Zo werden dit jaar maar liefst 12 podcasts in ons netwerk voor de Dutch Podcast Awards genomineerd. Op 6 van deze podcasts kon het luisterend publiek stemmen, de overige 6 prijzen werden uitgereikt op basis van jurystemmen.

Uiteindelijk wonnen wij in de categorieën Beste Podcast True Crime, Wetenschap & Educatie en Langlopend (podcasts met meer dan 200 afleveringen). Podcasts in ons netwerk die tevens genomineerd werden, zijn: Alle Geschiedenis Ooit, Boeken FM, Dick Voormekaar Podcast, De Grote Podcastlas, Kein Geloel, Moordcast, Mr. Big en Reality Check.

Beste Podcast True Crime: Napleiten

In Napleiten praten Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven.

Tip-aflevering: #42: ‘Familiedrama in Zutphen’

Nieuw bij Napleiten? Deze indrukwekkende aflevering is een goede introductie voor de podcast. Over een 38- jarige Zutphenaar die in mei 2021 eerst zijn moeder en later ook zijn vader neerstak. De man kampte al langere tijd met psychische problemen en woonde nog bij zijn ouders. Advocaat Liesbeth Aarts stond de man bij en vertelt in deze aflevering over de zaak.

Beste Podcast Wetenschap & Educatie: DinoCast

De dinosauriër podcast met Maarten van Rossem en Gijs Rademaker. Maarten en Gijs bezoeken de grootste dino-musea en dino-kenners van Nederland en België en stellen ze alle vragen die ze kunnen bedenken.

Tip-aflevering: ‘In de dinotijd brak de wereld in stukken’

Een goed startpunt, want in deze aflevering staan Maarten en Gijs stil bij de wereld waarin de dinosauriërs leefden.  Dat was, bijna letterlijk, een heel andere dan die van nu.

Beste Podcast Langlopend: De Eeuw van de Amateur

De Eeuw van de Amateur is een podcast over het leven en alles wat daar bij komt kijken. Gemaakt door Botte Jellema, Ype Driessen en (soms) Paulien Cornelisse.

Tip-aflevering: ‘Het Zilveren Eikeblaadje van Aaf Brandt Corstius’

Botte en Ype zeggen zelf dat de beste aflevering om mee te beginnen, altijd de nieuwste is. En dat is er deze week eentje met Aaf Brandt Corstius! Heel gezellig, met gesprekken over Star Trek II, sportschoenenprogramma’s van wasmachines, Weird Hit Wonders, alleen naar het theater gaan, geld, staartdelingen en complexe hypotheken. Kortom, over álles.