Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

De vier meest spraakmakende afleveringen uit Kunsthart

Van welk kunstwerk gaat jouw hart sneller kloppen? Deze vraag stelt Ko van ‘t Hek aan zijn gasten in Kunsthart. Het levert mooie gesprekken op over kunst, maar vooral ook over het leven. Want je hoeft geen expert te zijn om ergens van te kunnen houden, om erover te praten of om ernaar te luisteren.

Laat je meevoeren door deze interessante podcast over kunst en het leven!

  • Ann Demeester & Patricia Kaersenhout

Ann is museum directeur van het Frans Halsmuseum in Haarlem. Ko en Ann hebben het over de liefde van Nederlanders voor kunst, het promoten van musea en het kunstwerk van Patricia Kaersenhout. 

Het kunstwerk van Patricia Kaersenhout is een soort driehoekige tafel die bekleed is met borduurwerk en daarop staan allerlei schalen, kommen en kruiken gemaakt van glas. Patricia is met dit kunstwerk begonnen in 2019 en elke keer verandert zij iets aan het kunstwerk. 

Ann is vooral gek op beeldende kunst. Volgens haar kun je beeldende kunst goed vergelijken met literatuur. “Als je een roman leest, verplaats je je in een andere werkelijkheid en dat gevoel geeft beeldende kunst mij ook”.

  • Albert Verlinde & Vincent van Gogh

Hoewel Albert Verlinde bekend is als theaterproducent, presentator en politicus, stelt hij zich vandaag op als kunstkenner. Samen bespreken Ko en Albert wat er zo bijzonder is aan Korenveld met Kraaien van Vincent van Gogh. 

Door de manier van strepen leeft het schilderij en dat is wat Albert zo ontzettend aanspreekt.

  • Robert de Hoog & Edvard Munch

Robert de Hoog vertelt over het op erg jonge leeftijd winnen van een Gouden Kalf. Robert doet uit de doeken hoe dit zijn jeugd heeft beïnvloed, wat hij daardoor geleerd heeft en hoe hij is verder gegaan. 

Het kunstwerk dat Robert heeft gekozen is zijn bekendste werk namelijk “De Schreeuw”. Het werk spreekt Albert aan doordat de kleuren in contrast staan met wat er op de voorgrond gebeurt.

  • Géza Weisz & Lucian Freud

Ko heeft Géza Weisz te gast en in deze aflevering hebben ze het over Géza’s favoriete kunstwerk: Painter Working.

Het schilderij van Lucian Freud is niet het schilderij dat Géza zou kopen, maar wel hét schilderij dat het meest representatief is voor wat hij bewondert aan Lucian Freud.

Een openhartig gesprek, over het geluk van de kunstenaar, bepaalde wegen inslaan waardoor andere zich weer sluiten, hoe ingewikkeld dat kan zijn, en over de rol van zijn vader, regisseur Frans Weisz.