Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

De leukste zomerse podcasts

Welke podcasts moét je deze zomer geluisterd hebben op de camping, aan het strand of midden in de jungle? Wij zetten de meest zomerse podcasts die niet kunnen ontbreken in jouw podcastbibliotheek op een rijtje! 

Televisië

We starten met een tip van onze hoofdredacteur Arco! Op de camping kijk je vast geen tv, dus doen Alex en Michel dat voor je. Op een karakteristieke, unieke wijze nemen ze het fascinerende Nederlandse tv-landschap door.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen praten ze over Gordons klassieker Gillend naar Huis, Zomergasten en B&B vol Liefde.

 

Ik Ken Iemand Die

De gezelligste podcast over opvoeden, ouderschap en al het moois en lelijks dat daarbij komt kijken is er deze zomer voor je! Vrienden Nynke, Hanneke, Alex en Anne praten over kinderfeestjes, vakantiecadeaus voor leerkrachten (wijn?), feesten met airfryers, het negeren van “Ik lust dat niet” (eten gaat immers om MACHT) en genderspecifieke stickers.

Als dat geen genieten wordt, weten wij het ook niet meer.

 

De Shitshow

Dag en Nacht collega Lieke tipt de ‘hilarische’ Shitshow, de show door vrouwen, voor mannen. Hosts Stéphanie en Janneke bespreken de heetste shit van de week én hun eigen shit.

Van per ongeluk restaurants reserveren in Rome tot tennissen tegen ene Petra – alle shit komt voorbij. Hoe doe je ook alweer dommig geïnteresseerd op dates? En wanneer kreeg jij voor het laatst levensadvies van Harry Mens (spoiler: hij belt in tijdens de podcast!).

Zin in keihard lachen en een heleboel shit? Dit is jouw shitshow.

 

Kunsthart

Wat raakt Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) in de kunstwerken van Damien Hirst? Hoe werd strafpleiter Natascha Harlequin gefascineerd door de Denker van Rodin? En wat vindt Géza Weisz geweldig aan het werk van Lucian Freud?

In iedere aflevering komt een bijzondere gast langs om te vertellen over haar of zijn favoriete kunstwerk. Iedereen interpreteert kunst anders en dat te meer wat deze podcast laat zien.

Als je meer wil leren over kunst en tegelijkertijd mooie levenslessen op wil doen, dan is dit de podcast die je zoekt!

 

De Vlaamse Kunstroof

Vol spanning de zomer in? Onze collega Benny tipt De Vlaamse Kunstroof, dé bingewaardige hitserie van het jaar! In de zesdelige true crime podcast duiken journalist Ieke Schout en podcastmaker Lieke Malcorps in één van de grootste onopgeloste kunstroven ter wereld.

In 1934 wordt in Gent een deel van het Lam Gods, het meesterwerk van Jan van Eyck, gestolen. Tot op de dag van vandaag is één paneel van het altaarstuk, dat van de Rechtvaardige Rechters, nog altijd niet teruggevonden. Terwijl dit wel had gekund…

 

Het Laatste Avondmaal

Zelf geen sterrenchef maar wel zin in een gezellig gesprek en de nodige kookinspiratie? In de podcast kookt chef Samuel Levie al pratend met zijn gasten de meest lekkere gerechten. 

Samen met sterrenchef Emile van der Staak maakte Samuel een heerlijke chocolademousse, met columnist Hiske Versprille een appetijtelijke fish pie en met chefkok Jean Beddington een Queen of Puddings waar 100% zeker iedereen van gaat watertanden.

 

Dit komt nooit meer goed

Roos Schlikker en Malou Holshuijsen gaan voor je op zoek naar de grootste non-succesverhalen. Wat doe je als je moet overgeven midden op het toneel? Hoe kwam het dat Kluun bijna failliet ging? Door wie werd Catherine Keyl bijna opgelicht?

Kortom: op welk moment in je leven dacht je: ‘ Dit komt nooit meer goed!?’

 

DAMN, Honey

Last but not least zijn de DAMN Honeys ook in een zomerse mood! Dé feministische podcast over alles waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen praat je bij over de meest kleine én grote thema’s. Of het nu gaat over queer zijn, Keti Koti, selfmade mannen of duurzaam leven. Nydia en Marie-Lotte bespreken het!

 

?  Op zoek naar nog meer podcasts? Abonneer je op onze nieuwsbrief en krijg de leukste tips zo in je inbox!