Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

De leukste podcasts voor 2022!

Yay, happy 2022! 

Een nieuw jaar betekent nieuw luistervoer. Bij Dag en Nacht maken we het je graag gemakkelijk en daarom hebben we de must listen podcasts even op een rijtje gezet: 

  • De Shitshow

Een podcast door vrouwen voor mannen. Het leven is één grote Shitshow. Janneke en Stephanie de heetste shit van de week. Hun eigen shit. En jullie shit. zodat iedereen zich na afloop hopelijk weer een kilo lichter voelt. 

  • Betrouwbare Bronnen

Wat gebeurt er voor en achter de schermen in de politiek? In de podcast Betrouwbare Bronnen praat Jaap Jansen met politieke hoofdrolspelers, deskundigen en de scherpste binnenhofwatchers. Ook Europese en internationale kwesties komen aan bod.

  • Televisie

Met veel enthousiasme bespreken Alex Mazereeuw en Michel Doodeman alle ins en outs over de Nederlandse televisie. Ze stuiten op vergeten cultklassiekers, iconische programma’s uit hun jeugd, en soms ook gewoon op gloednieuwe pareltjes uit het heden.

  • Jong Geleerd Oud Gedaan

Wie kan je beter te hulp schieten, dan iemand die jouw probleem al eens heeft meegemaakt? In de nieuwe Dag en Nacht podcast Jong Geleerd, Oud Gedaan praten twintigers Floor Doppen en Ward van Ruijven met de meest wijze 70+’ers van ons land.

  • Dit Komt Nooit Meer Goed

Heb je ooit wel eens in een situatie gezeten waarvan je dacht “dit komt nooit meer goed”? In deze podcast ontvangen Roos Schlikker en Malou Holshuijsen verschillende gasten die vertellen over hun “dit komt nooit meer goed” ervaring. Een podcast vol non-succesverhalen.

  • Alle Geschiedenis Ooit

In Alle Geschiedenis Ooit vertellen amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van de oude Grieken naar de LPF, van de Dino’s naar Greet Hofmans, en weer terug.

  • De Vierkante Ogenshow

In De Vierkante Ogenshow praten Esther Crabbendam, Sicco de Knecht en Anna-Luna Post je bij over een sensationele serie, fantastische film of ander popcultuurfenomeen. 

Zo hebben ze het onder andere over de Nederlandse hitserie Undercover, Sex Education, Harry Potter en nog veel meer.

  • De Willem

Wat begon als een podcast over het vervolg van Willem Holleeder is zo langzamerhand uitgegroeid tot het discussieplatform over true crime in Nederland. Elke week nodigen Harry Lensink en Marian Husken een nieuwe gast uit om samen met hen over bepaalde true crime onderwerpen te praten.

  • Veel Saus

Stand-up comedian Edson da Graça behandelt het allerbelangrijkste nieuws met veel saus. Elke dinsdag en vrijdag hoor je zijn hot takes met als bijgerecht de laatste meningen van het volk.

  • Wereldmachten

Last but not least, Wereldmachten. Elke week duiken ze in het geopolitieke spel achter de krantenkoppen. Een podcast over macht, invloed en de gevolgen van mensenlevens.