Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

De leukste Kerstspecials voor de Feestdagen

De dagen zijn kort, het is donker buiten en nu het kerstdiner alweer niet op de gebruikelijke manier doorgaat, heb je zeeën van tijd over. In de lockdowns heb je je helemaal suf gepuzzeld en films als Home Alone & Love Actually allang weer herbekeken. Wat nu?!

Dag en Nacht is er voor je! Deze podcasts hebben gezellige Kerstspecials om jou de feestdagen door te slepen.

 

Dit Komt Nooit Meer Goed

Iedere kerst begint natuurlijk met een stevige Kerstborrel. Schuif aan bij die van ons met de dubbele kerstborrel van Dit Komt Nooit Meer Goed. In het eerste deel ontvangen Malou en Roos eerdere gasten voor een terugblik op het jaar 2021. Met kaasstengels en bier, Sinan Can, Theodor Holman en Stephanie Louwrier.

De Rode Lantaarn

Met de kerstboom geplant – en de bubbels koud in de koelkast – is het ook voor de mannen van wielerpodcast De Rode Lantaarn tijd om terug te kijken. Het jaar te voorzien van een grote rode strik en den Hamvraag voor den Eeuwigheid te beantwoorden: wat was dit nou eigenlijk voor een wielerjaar? Wat wordt de ondertitel van de Rode Lantaarn Wieleralamanak van 2021?

Wereldmachten

Zin in iets stevigers onderweg naar de familie? In Wereldmachten, dé podcast over geopolitiek en machthebbers, vertellen hosts Tim en Hans en producer Esther Crabbendam elk een scheppingsverhaal van een autoritaire leider. Daarna bespreken ze de beweegredenen achter deze cultussen zodat jij tijdens het kerstdiner je familie en vrienden kunt imponeren met je nieuwverworven kennis over wereldpolitiek.

Alle Geschiedenis Ooit

In de allereerste kerstspecial van Alle Geschiedenis Ooit vertellen Arco, Nynke en Thom alledrie een verhaal! Arco over verbroedering tijdens de Tweede Wereldoorlog, Nynke over het onwaarschijnlijke succes van Home Alone en Thom over het Romeinse winterfeest Saturnaliën. That’s range, mensen.

De Vierkante Ogen Show

Na het kerstdiner is het natuurlijk tijd om een echte Kerstfilm te kijken. En hoewel de meningen verdeeld zijn of The Lord of the Rings een échte kerstfilm is, hoort hij toch zeker wel bij dit seizoen. Je favoriete popcultuurpanel van De Vierkante Ogen Show bespreekt alle drie de films in hun Kerstspecials To Rule Them All die verschijnen op 25 december, 29 december en 1 januari.

Damn Honey

Jawel, het eind van het jaar is in zicht en dus is het weer tijd voor de Damn Honey Very Special Feestdagen Special! Traditiegetrouw geen vaste rubrieken, maar wel twee orakels die bij de dames aanschuiven, en wel: Rotterdamse schreeuwgoeroe & pimpelqueen Lotte van Eijk en comedian & sexy leuk Slimste Mens ter Wereld Wiam. De Damn Honeys vroegen hun luisteraars naar de shit waar ze dit jaar mee moesten dealen, en they delivered. De Grabbelton der Ellende (en dus ook deze feestelijke aflevering) zat VOL met buikpijnsituaties, dilemma’s en kopzorgen rondom de feestdagen.

Televisië

Kerst en de TV zijn natuurlijk sterk met elkaar vervlochten, en met alle Kerstspecials op de televisie deze tijd kon een echte Televisië Kerstspecial niet uitblijven. In de afgelopen aflevering bespraken Alex en Michel al Scrooge Live: A Christmas Special, en in hun kortere Kerstspecial geven ze tips voor het aankomende Kerst tv-weekend.

Ik Ken Iemand Die

Schenk maar een lekkere borrel in voor deze speciale Basisschool Lockdown Kerstvoorbeschouwing, want die heb je wel nodig. Als een echte Expeditie Robinson-achtige afvalrace zijn alleen nog hosts Hanneke en Alex over, maar zij slepen je wel door deze nieuwe lockdown heen. En met Oud en Nieuw verschijnt er een heuse Oudjaarsspecial in je podcastfeed! Zie je nou wel? We got you covered.