Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

De 10 beste podcasttips voor 2023

Bij een nieuw jaar, horen nieuwe voornemens – en natuurlijk ook frisse podcasts. Als jij nog op zoek bent naar nieuwe shows om te luisteren, hebben wij de perfecte tips. Van psychologie en entertainment tot een ideale show om je weekend mee in te glijden, onze nieuwe filmpodcast, en de beste sportverhalen – wij hebben vast je nieuwe favoriete podcast in onze line-up.

Luister snel de nieuwste afleveringen en overtuig jezelf! Met deze tips kom je 2023 zo door. 💛

 

  • 1. De Stijn, Tobi en Jeppe Show

Toen de Stijn, Tobi & Jeppe Show bij ons van start ging, sprong hij al snel naar de #1 positie in onze best beluisterde hitlijst. En dat is niet zo gek, want met hun mix van hilariteit en inspiratie zorgen de boys – bekend van het populaire NPO programma Streetlab – voor de beste afsluiter van je week.

  • 2. Hoe Ben Je Zo?!

Psychologie is superfascinerend, maar de manier waarop het gebracht wordt gaat vaak gebukt onder saaie zelfhulpboeken en TED-talk achtige speeches. Hoe Ben Je Zo?! is andere koek! In deze anti-zelfverbeteringspodcast komen psychologie-vrienden Thijs Launspach en Lennard Toma met de leukste anekdotes, en gaandeweg leren ze je hoe je een beter mens kunt worden simpelweg door beter te begrijpen hoe je in elkaar steekt.

  • 3. Schaamteloos Randstedelijk

Wie had gedacht dat je publiek een kritische spiegel voorhouden, zoveel luisteraars op zou leveren? In Schaamteloos Randstedelijk confronteren Doortje Smithuijsen en Perre van den Brink wekelijks hun luisteraars met hun paradoxale gedrag: wel zorgen maken om gentrificatie en havermelk drinken, maar tegelijkertijd naar zonnige oorden vliegen en de nieuwste VanMoof aanschaffen. De populariteit van de podcast is dan ook te danken aan dat het vooral een houvast biedt voor de moderne stadsbewoners. En gewoon voor iedereen die worstelt met moderne etiquette.

  • 4. Nooit Gezien

Filmpodcasts hebben vaak een beetje de neiging om snobistisch over te komen – je moet deze klassieker of arthousehit gezien hebben, en anders hoor je er niet bij. Nooit Gezien is anders: Gijs Wilbrink, Ivo van Aart en Anna Drijver duiken juist in klassiekers die niet iedereen gezien heeft, kijken samen met jou de film, en bespreken hem na. Zo ontdek je de beste films, en geek je erover uit met de hosts. Zonder schuldgevoel!

  • 5. VV het Voetbalverhaal

Ik begrijp wat je denkt bij het lezen van deze titel: er zijn toch al zoveel voetbalpodcasts? Wat voegt deze dan nog toe? Maar VV Het Voetbalverhaal is écht anders. Iedere week vertelt een topteam van vertellers ongewone, unieke verhalen uit de voetbalwereld. Zo hoor je de meest wonderlijke verhalen, prachtig verteld. Zoals die van een voetbalclub uit Micronesië die de slechtste club ter wereld werd, of het inspirerende verhaal van de onbekende Rotterdammer die uitgroeide tot half-god in Indonesië.

  • 6. De Rode Lantaarn

De Rode Lantaarn is inmiddels een begrip in de podcastwereld. Begonnen als de eerste wielerpodcast van Nederland, maar inmiddels verkoopt het team hele zalen uit in TivoliVredenburg met hun LIVE aftrap van het wielerseizoen. Een paar dagen voor de (officiële) start van het Klassieker-seizoen met de Omloop het Nieuwsblad en na het enorme succes van hun Vuelta-voorbeschouwing kijken de jongens en meisje van De Rode Lantaarn daar vooruit. Wie gaat er verrassen, wie zakt er door het ijs en wordt Wout, Mathieu of toch Dylan de grote winnaar van dit voorjaar?

  • 7. Ik ken iemand die

Ik Ken Iemand Die is de gezelligste podcast over het ouderschap en kinderen opvoeden, maar de show trekt ook al langere tijd luisteraars die (nog) helemaal geen kinderen hebben. Met opvoedtips maar ook vooral veel sterke ‘Ik ken iemand die…’-verhalen van Nynke de Jong, Alex van der Hulst, Hanneke Hendrix en Anne Janssens.

  • 8. BV Nederland

BV Nederland is onze nieuwste show waarin economen Sander Heijne en Hendrik Noten op scherpe wijze de politiek-economische problematiek ontleden rondom onder meer de vele stakingen in ons land, maar ook waarom oliebedrijven Shell en BP nog steeds miljardenwinsten draaien, ondanks de recessie. En waarom zijn er steeds meer mensen afhankelijk van de voedselbanken, terwijl we als land rijker zijn dan ooit? Als jij ook dit soort vragen hebt (en dat geldt wel voor iedereen die het nieuws bijhoudt), dan is deze podcast een must-listen.

  • 9. Alle geschiedenis ooit

Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes hebben een echte passie voor geschiedenisverhalen – en dat hoor je in deze podcast! In Alle Geschiedenis Ooit vertellen zij de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van de oude Grieken naar de LPF, van de Dino’s naar Greet Hofmans, en weer terug. Alles komt voorbij! Deze podcast is een echte aanrader voor iedereen die houdt van mooie (geschiedenis)verhalen. Exclusief te beluisteren bij Podimo.

  • 10. Het Mysterie van de Diriyah Star Night

Deze podcast is echt het bingen waard, want zodra je ermee start, wil je alles luisteren ook. Kunstenaar Jeroen van der Most leest in een Saudische krant dat zijn schilderij is verkocht voor 3,2 miljoen dollar. Alleen… het schilderij is niet van hem en het geld staat ook niet op zijn rekening. Hij schakelt de hulp in van journalist Lex Boon. Wat is hier gebeurd? Deze podcast is exclusief te luisteren op Podimo.