Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

Advertentiecampagnes

Bent u geïnteresseerd in podcastadvertenties, maar heeft u geen idee waar te beginnen? En wat er allemaal mogelijk is? Dan hebben wij een paar mooie voorbeelden voor je.

Pre-roll, mid-roll en post-roll

Reclame in podcasts is anders dan reclame in een radioprogramma. Zo kent de podcast geen lange reclameblokken met meerdere adverteerders. Vooraf, tijdens of na de podcast is er een moment waarop jij met jouw merk helemaal in-the-picture staat. Dat zijn zogeheten pre-rolls, mid-rolls en post-rolls. En de podcastluisteraar luistert al aandachtig, dus je hoeft niet de aandacht te trekken met een schreeuwerige reclame.

Maar ook binnen deze reclamemomenten zijn weer diverse mogelijkheden denkbaar. Hieronder geven wij een aantal opties, per stuk verduidelijkt met een concreet voorbeeld. Geprikkeld? Of wilt u weten wat het beste kan werken voor uw merk? Neem dan even contact op met ons, via info@dagennacht.nl.

Adverteren: de geproduceerde pre-roll

Pro’s: Adverteer in een brede selectie aan podcasts en bereik een divers publiek.

Voorbeeld: Pre-roll HelloFresh in Ik Ken Iemand Die

Een pre-roll is een advertentie van maximaal 30 seconden die wij speciaal voor jullie opnemen, waar mogelijk host-read. Deze advertentie kan vervolgens breed worden uitgezet in podcasts die een luisterpubliek aantrekken die overeenkomt met jullie gewenste doelgroep.

Sponsoring: de geproduceerde mid-roll

Pro’s: Prominent te horen tijdens een podcast, verzorgd door de hosts zelf.

Voorbeeld: Mid-roll Auto.nl in Man Man Man, de podcast

De mid-roll is te horen tijdens de podcast en wordt geproduceerd door de makers van de show zelf. Zo is jouw boodschap perfect afgestemd op de sfeer van de podcast, en profiteer je optimaal van de intieme band tussen de hosts en de luisteraar.

Sponsoring: de mini-reportage

Pro’s: Opgenomen op locatie met mini-interviews, voor het echte look-and-feel-gevoel.

Voorbeeld: Sponsored item Shimano in De Rode Lantaarn

In vooraf geproduceerde mid-rolls krijgt u de mogelijkheid om diverse aspecten van uw dienstverlening onder de aandacht te brengen. Zo interviewde Chris Bajema voor Man met de Microfoon bij de Coffee Company de ene keer een bonenmaler, de andere keer een barista. En stonden Peter en Yordi voor Neutrale Kijkers geregeld op de Kicks-voetbalvelden van de KNVB.

Sponsoring: in-program item

Pro’s: Sponsor een speciaal item en smelt samen met de rest van de podcast!

Voorbeeld: In-program segment Auto.nl in Neutrale Kijkers

Gedurende een kwartaal of een heel seizoen sponsort u een speciaal item in de podcast. Dit is vaak een leuk katern dat perfect past bij de podcast zelf, én op een creatieve manier gelinkt wordt aan uw product of dienstverlening. Deze optie is vooral ideaal als u een podcast vindt waarvan het luisterpubliek perfect aansluit op de doelgroep die u wilt bereiken.

Branded podcast

Pro’s: Verrijk de beleving van uw merk en maak de band met uw doelgroep persoonlijker.

Voorbeeld: Branded podcast van KPN, Vallen en Opstaan

Met een eigen podcast komt uw merk pas écht tot leven. Podcasts bieden meer tijd en ruimte om uw verhaal te vertellen dan video of social media. Zo verrijkt u de beleving van uw merk en product, en claimt u uw niche of expertise.

Wilt u ook een campagne in onze podcasts?

Geprikkeld? Of wilt u weten wat het beste kan werken voor uw merk? Neem dan even contact op met ons, via info@dagennacht.nl.

Wie gingen u voor?

Wij hebben al diverse goede ervaringen met grote merken.


Voor tarieven en meer informatie, ook over onze andere podcasts, vul onderstaand formulier in of stuur een mailtje naar info@dagennacht.nl.