Dag en Nacht maakt podcasts en biedt een advertentienetwerk voor podcastmakers

De 15 Heetste Podcasts die je deze Zomer moet Luisteren

De zomer is bij uitstek het moment om nieuwe podcasts te ontdekken. Dus welke podcasts moét je geluisterd hebben, op de camping, aan het strand of midden in de jungle? Met onze brede selectie hebben wij voor eenieder wat wils.

1. Ik Ken Iemand Die

Hoe ga je op vakantie met een auto vol kinderen? Ga je kamperen? Naar het strand? En hoe houd je het zo leuk mogelijk voor iedereen? De hosts van Ik Ken Iemand Die (zelf ook ouders van kroost) hebben al menig aflevering over deze vraagstukken gemaakt, en zullen vast ook deze zomer weer de beste tips en tricks brengen voor een geslaagde vakantie voor het hele gezin.

Ik Ken Iemand Die luister je in je favoriete podcastspeler.

2. Er Is Iets Vreemds Gebeurd

Of je nu gelooft in het paranormale of niet, Er Is Iets Vreemds Gebeurd blijft een collectie van diep verontrustende verhalen. Des te meer omdat de verhalen afkomstig zijn van vertellers die anders ook volkomen nuchter zijn. En toch vertellen ze over museumspoken, het hebben van contact met overleden vrienden, en vertelt een theoloog over zijn UFO meldpunt. Als je even lekker wilt rillen in dit warme weer.

Er Is Iets Vreemds Gebeurd luister je in je favoriete podcastspeler. Het nieuwe seizoen is nu exclusief bij Podimo te beluisteren.

3. internetten

Op vakantie heb jij helemaal geen tijd om alle internettrends bij te houden. Jij bent veel te druk bezig met hiken / zwemmen / musea bezoeken (doorhalen wat niet van toepassing is). Maar luister ’s avonds de nieuwste afleveringen van internetten, en je bent helemaal bijgepraat. Over zowel de laatste memes en trends, als ook de zorgwekkender zaken op het internet. De nieuwste aflevering praat je bijvoorbeeld helemaal bij over ramptoerisme op internet, in relatie tot het nieuws van de Titan.

internetten luister je in je favoriete podcastspeler.

4. Hoe Overleef Ik…

Als jij je zomer graag gebruikt om te reflecteren op je leven om fris geïnspireerd weer thuis te komen, dan is deze podcast voor jou. Jeugdheld Francine Oomen praat met twintigers en dertigers over de valkuilen waar je als jong volwassene tegenaan loopt, en komt met de beste survivaltips. De meest uiteenlopende onderwerpen worden besproken, van seks en dromen tot aan burn-outs en ADHD.

Hoe Overleef Ik… luister je in je favoriete podcastspeler.

5. Tip van Jet & Co

Iedereen kan op zijn tijd wel goede tips gebruiken. Jet van Nieuwkerk en Elise Tijssen weten dat, en voorzien je van de beste levenshacks. Vaak over onderwerpen waarvan je niet eens wist dat je goede tips kon gebruiken! Ze hebben al een aflevering boordevol tips voor de ultieme vakantie, maar ook de andere afleveringen zijn heerlijk om te bingen. Zo kom je niet alleen uitgerust terug van vakantie, maar ook nog eens goed geïnspireerd.

Tip van Jet & Co luister je in je favoriete podcastspeler.

6. Waanzinnig Land

De zomervakantie is bedoeld voor het grote loskoppelen, dat begrijp ik. Je gaat niet voor niets naar bestemmingen met zo min mogelijk Nederlanders. En toch is het fijn om even goed bijgepraat te worden, en het liefst op een kleinkunsterige manier, zodat het allemaal niet zo hard binnenkomt. Dan is Waanzinnig Land met Johan Fretz ideaal, want hij maakt het luisteren naar het laatste nieuws fijn én heel erg grappig. Zo hoef je bij thuiskomst niets in te halen, en behoud je toch de zen van vakantie.

Waanzinnig Land luister je in je favoriete podcastspeler.

7. De Rode Lantaarn

Wielrennen is dé sport van de zomer, en De Rode Lantaarn is bij extensie dé podcast van de zomer. Begin bij De Grote Tour de France Voorbeschouwing, pak er een natje bij, en laat je bij elke etappe van de Tour helemaal bijpraten door Tim, Jonne, Maike én het ancien régime: Willem.

De Rode Lantaarn luister je in je favoriete podcastspeler.

8. De Grote Podcastlas

De grote vraag iedere vakantie: waar op deze grote aardbol gaan wij heen? De Grote Podcastlas helpt je hierbij, want zij brengen dubbeldikke afleveringen over ieder land dat je maar kunt bedenken. Sappige afleveringen over de cultuur, de geschiedenis, de beste plekken om vakantie te vieren… En als je al je vakantiebestemming hebt gevonden, dan kun je dankzij de Podcastlas toch nog lekker wegdromen bij al die andere tropische bestemmingen.

De Grote Podcastlas luister je in je favoriete podcastspeler.

9. POKI: Podcast over Kunstmatige Intelligentie

Kunstmatige Intelligentie (ook wel bekend als AI) is onze levens compleet aan het veranderen. Of je nu veel bezig bent met tech of niet, je bent vast al eens een klantenservicevervangende chatbot tegengekomen. Laat je daarom in de vakantie helemaal bijpraten door techexperts Alexander Klöpping en Wietse Hage, zodat jij precies weet waar het heengaat met AI.

POKI luister je in je favoriete podcastspeler.

10. Reality Check

Vorig jaar was B&B Vol Liefde hét kijkcijferkanon van de zomer, en dat succes zal zich ongetwijfeld dit jaar weer herhalen. Uiteraard is Reality Check er weer bij om dagelijks de nieuwe aflevering van commentaar te voorzien, zodat jij ook mee kunt praten met het gesprek van de zomer. Van spicy diners tot ongemakkelijke liefdesverklaringen, alle hoogte- en dieptepunten komen langs.

Reality Check luister je in je favoriete podcastspeler.

11. Reis naar de Dood

Dé podcast voor als je een shotje spanning in je vakantie wilt: Reis naar de dood is een podcast over misdaden en moorden die hebben plaatsgevonden op reis of op vakantie. Want wat als een paradijselijke zomervakantie of een avontuurlijke reis de nachtmerrie van je leven wordt?

Reis naar de Dood luister je exclusief bij Podimo.

12. Al sla je me Dood

De podcast met de beste tips om niet vermoord te worden! Al Sla Je Me Dood is de satirische True Crime podcast waarin moorden, verdwijningen en andere mysteries worden besproken. Met zelfspot, maar altijd met respect voor de slachtoffers.

Al sla je me Dood luister je exclusief bij Podimo.

13. Schaduwliefde

Ken je dat gevoel dat je met iets rondloopt waar je partner niets van weet? Een geheim? Je zou het er het liefst willen uitgooien maar je bent bang voor de gevolgen. En hoe langer je het verborgen houdt hoe zwaarder je geheim op je drukt. In Schaduwliefde spreken Corine Koole en Frederique Bicker elke week met iemand over zo’n geheim.

Schaduwliefde luister je exclusief bij Podimo.

14. Goed Verhaal

De zomer is er om je te verliezen in goede verhalen. En daar hoef je niet eens een volle tas met boeken voor mee te slepen, want de 24 verhalen in de feed van deze podcast houden je wel even bezig. Voor onderweg, of om bij weg te dromen op de camping. Bijvoorbeeld over een uitvinder die de ontdekking van de eeuw deed, een verhaal over hoe de komst van een bedrijf een klein dorpje in Brabant compleet veranderde, en het ultieme underdogverhaal.

Goed Verhaal luister je exclusief bij Podimo.

15. De Stijn, Tobi & Jeppe Show

Met de gezellige chaos van De Stijn, Tobi & Jeppe Show overbrug je iedere reistijd. Plug de jongens in je oren en zone uit in het vliegtuig, bus, of zet ze op in de auto – tenminste, mits er geen kinderen bij zijn, anders heb je na het vaste item ✨ de seksvraag ✨ nog het één en ander uit te leggen.

De Stijn, Tobi & Jeppe Show luister je exclusief bij Podimo.

 

Geniet van je zomer, en geniet van het luisteren!